Pages

Saturday, May 24, 2025

Գինին և առողջությունը


Ուսումնական տարի՝ 2024-2025թթ․
Տևողությունը՝ Չորրորդ ուսումնական շրջան
Տեսակը՝ ներառարկայական, նախագծային համագործակցություն Անուշ Ներսիսյանի ջոկատի հետ
Ձևաչափը՝ անհատական և խմբային
Տարիքային խումբ՝ Ավագ դպրոցվարժարան
Մասնակիցներ
` Ավագ դպրոցվարժարանի ճամբարականներ

Նպատակը և խնդիրները

  • Ծանոթացնել ճամբարականներին գինու արտադրության տեխնոլոգիաններին՝ աշխարում և Հայաստանում կիրառվող
  • Ընդլայնել գինու վերաբերյալ նրանց ունեցած գիտելիքները՝գինու պահմանման  և օգտագործման կանոնները, հանդիպող տեսակները, 
  • Ծանոթանալ խաղողի տեսակներին, տեսակներից կախված գինու որակին, առանձնահատկություններին

Ընթացք

  • Սովորողները գտնում են հետաքրքրիր փաստեր , ֆիլմեր գինու առաջավման մասին 
  • Ձեռք բերել գիտելիքներ դեռահասների ֆիզիկական և հոգեկան վիճակի վրա անառողջ սննդի ազդեցության մասին
  • Այցելություն «Սեբաստացի» խաղողի և գինու դպրոց ,ծանոթացում գինու դպրոցի ստեղծման պատմությանը, 
  • Կազմակերպել հարցում դպրոցում՝ պարզելու թե որքա՞ն հաճախ են ճամբարականները օգտագործում գինի և ի՞նչ գիտեն գինու օգտակար և վնասակար հատկանիշների մասին։ 

Վերջնարդյուք

  • Ընդհանարցնել ստացած գիտելիքները 
  • Կիրառել նախագծի ընթացքում ձեռք բերված և ուսումնասիրված փաստերը ընտրություն կատարելիս
  • Կատարած աշխատանքները հրապարակել բլոգերում։

No comments:

Post a Comment