Նախագծի մասնակիցներ՝ Ավագ և Միջին դպրոցի սովորողները։
1․Հետազոտում ենք մեզ շրջապատող միկրոօրգանիզմները՝ մանրէներ, սնկեր։Փորձի ընթացքում նախ ուսումնասիրում ենք առանց ալկոգելով մշակված ձեռքերի մանրէները , այնուհետև ձեռքերը մշակում սպիրտով , ալկոգելով և կրկնում փորձը։
2․ Ուսումնասիրում ենք բերանի խոռոչի մանրէները մինչև ատամների լվանալը և լվանալուց հետո։
Փորձի նպատակն է պարզել մաքրող միջոցների և ախտահանիչ լուծույթների ազդեցությունը մանրէների կենսագործունեության վրա։
Փորձի ընթացքը՝
- սովորողները պատրաստում են սննդային միջավայր՝ագար-ագարով
- կատարում մանրէների ցանք
- հետազոտում աճած մանրէները մանրադիտակով
No comments:
Post a Comment