Friday, August 26, 2022

Միկրօրգանիզմների բազմազնությունը





 Նախագծի մասնակիցներ՝ Ավագ  և Միջին դպրոցի սովորողները։


1․Հետազոտում ենք մեզ շրջապատող միկրոօրգանիզմները՝ մանրէներ, սնկեր։Փորձի ընթացքում նախ ուսումնասիրում ենք առանց ալկոգելով մշակված ձեռքերի մանրէները , այնուհետև ձեռքերը մշակում սպիրտով , ալկոգելով և կրկնում փորձը։

2․ Ուսումնասիրում ենք բերանի խոռոչի մանրէները մինչև ատամների լվանալը և լվանալուց հետո։

Փորձի նպատակն է պարզել մաքրող միջոցների և ախտահանիչ լուծույթների ազդեցությունը մանրէների կենսագործունեության վրա։

Փորձի ընթացքը՝

  • սովորողները պատրաստում են սննդային միջավայր՝ագար-ագարով
  • կատարում մանրէների ցանք
  • հետազոտում աճած մանրէները մանրադիտակով

No comments:

Post a Comment